LETHERgo-korujen ja asusteiden materiaali on pääosin (yli 90%) uusiokäytettyä, kierrätettyä nahkaa. Siksi jokainen koru ja laukku on uniikki, johtuen juuri orgaanisen nahan luonteesta ja alkuperästä. Nahka on leikkaamisen jälkeen puhdistettu huolella ja leikkuukohdat valittu tarkkaan, jotta tuote olisi mahdollisimman siisti, kestävä ja tasalaatuinen. Nahan värissä saattaa kuvaamisesta johtuen olla pieniä sävyeroja.

LETHERgo:n käyttämä nahka oli aluksi peräisin kirpputoreilta, kierrätyskeskuksista sekä tuttavien ja sukulaisten vinteiltä. Yhteistyö huonekaluteollisuuden kanssa mahdollistaa nykyään myös isompien tuotteiden, kuten kassien ja laukkujen valmistuksen. Tämä ylijäämänahka "leikkuujäte" on erittäin laadukasta ja tasalaatuista materiaalia. Paikallisena yhteistyökumppanina on lokakuusta 2015 alkaen toiminut Kymenlaakson Jäte Oy. LETHERgo pelastaa omalta osaltaan pienen määrän tästä muuten polttoon menevästä materiaalista.  Jäteasema ja LETHERgo:n paja sijaitsevat lähekkäin, joten myös paikallisuus toteutuu tässä yhteistyössä mukavalla tavalla.

Metalliosat ovat pääosin terästä. Teräs on materiaalina hyvin kestävä ja miellyttävä käyttää, eikä se hapetu, tummu tai kulu käytössä. Teräs sisältää kuitenkin pieniä määriä nikkeliä (myös korvakorukoukuissa käytetty kirurginteräs 316L), mikä erityisherkkien nikkeliallergikkojen kannattaa huomioida. Kaikenkaikkiaan teräs on kuitenkin erittäin hyvin siedetty materiaali. 

Jotta nahkakorusi säilyisivät kauniina pitkään, kannattaa joitakin asioita huomioida. Vältä saunomista, suihkussa käyntiä ja uimista nahkakorujen kanssa.  Pieni kastuminen silloin tällöin ei haittaa. Säilytä korut mieluiten ilmavasti, koska "mytyssä" (koskee lähinnä hapsukoruja) nahka saattaa taipua. Laukut voit huoletta pyyhkiä puhtaaksi vaikka kostealla rätillä ja tarvittaessa suojata nahanhoitoaineella.